Publicerad den 05.04.2023

Pink Lady® lanserar nu den sjätte upplagan av sin Bee Pink®-butikskampanj, i samarbete med Lönnhässle och ICA. Den här satsningen ger konsumenter möjlighet att sponsra en bikupa i sitt närområde, få nyheter från bikupan och vinna honungsburkar.

Kampanjen erinrar om programmet Bee Pink®, som skapades av Pink Lady® Europe i samarbete med jordbruksexperter och biodlare. Projektet riktar sig till alla Pink Lady®-producenter och omfattar bl.a. informationsdagar och en handbok med såväl fackkunskap som regler och praktiska råd för att bevara och skydda de pollinerande insekterna, som är nödvändiga för att befrukta äppelblommorna så att de omvandlas till frukt.

Utöver kampanjen i butikerna kommer det också att genomföras flera aktiviteter på de sociala nätverken där Pink Lady® finns, liksom på Pink My Life-klubben – allt för att uppmuntra allmänheten att engagera sig till förmån för bina genom roligt och pedagogiskt innehåll, aktivitetsblad för att bygga ett insektshotell osv.

Klicka här om du vill delta i Bee Pink®-kampanjen hos ICA t.o.m. den 16 april, och besök oss på Instagram, TikTok och Pink My Life för att ta reda på mer om pollineringen i Pink Lady®-odlingarna. Här hittar du också tips om enkla knep för hur du kan värna om de pollinerande insekterna i din trädgård eller på din balkong!